من توریستم بزرگترین پرتال گردشگری

پنجشنبه ۰۳ فروردین ۱۴۰۲

بازدید :
6691

مکان های دیدنی کازرون




مکانی های تاریخی

شهر تاریخی بیشابور ( The historic city Bishabor ) غار شاپور ( Shapur Cave )
تنگ چوگان بیشابور ( Tight polo Bishapour ) قلعه‌ دختر ( Dokhtar Castle )
نقش برجسته سرمشهد ( Sarmashhad Relief ) روستای دوان ( Doan Village )
نقش برجسته تیمور ( Timor Relief ) آرامگاه شیخ ابواسحاق کازرونی ( Tomb of Sheikh Abu Ishaq )
آرامگاه علامه دوانی ( Tomb of Allameh Davani ) امامزاده سید حسین ( Imamzadeh Seyed hussein )
شهر استخر ( Estakhr City ) کاروانسرای کمارج ( Komarj Inn )
نقش‌برجسته تنگ قندیل ( Relief tight Kandil ) کتیبه نرسه ( Narseh Inscription )
چهارطاقی جره ( Four arched Jareh ) پیکره شاپور یکم ( Statue of Shapur I )
ستون های یادبود ( Memoria Columns ) کتیبه کرتیر ( Kartyr Inscriptions )
کاروانسرای کنارتخته ( Inn Kenartakhteh ) ایوان موزائیک ( Avon Mosaic )
معبد آناهیتا ( Anahitaf Temple ) قلعه پوسکان ( Booskan Castle )
کاروانسرای میان کتل ( The Kettle Inn ) کاخ به والرین ( House of Valerian )
آرامگاه شیخ امین‌الدین بلیانی ( Tomb of Sheikh Belyani ) آتشکده کازرون ( Altar Kazeroon )

کازرون یکی از شهرهای استان فارس است. این شهر مرکز شهرستان کازرون با بیش از 140،000 نفر جمعیت، دومین شهر پرجمعیت استان فارس است.
شهر کازرون در بخش غربی استان فارس با تاریخی کهن، دارای آثار باستانی و تاریخی فراوان و در طول تاریخ مورد توجه سلاطین و صاحبان قدرت بوده‌است. به سبب جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود فرا می‌خواند. کـازرون بارها به سبب زلزله با خاک یکسان و از نو ساخته شده‌است.
نورد، بلدالعتیق، شهر کهنه، شهر سبز، گازرگاه، گازران، گازرون، کازران، کوه زران و دمیاط عجم از نام‌های قدیمی و دیگر شهر و منطقه کازرون است. کازرون در دوره ساسانیان، به فرمان شاپور اول تأسیس شد.
این شهر در دوران طلایی اسلام یکی از بزرگترین مراکز و موطن بسیاری از دانشمندان، شاعران، صوفیان و دیگر بزرگان بوده‌است.از این شهر همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین و بزرگترین مراکز و شهرهای تمدن و فرهنگ اسلامی یاد می‌شود. کازرون یکی از مراکز علم و دانش اسلامی و نوآوری در دوران طلایی اسلام بود.
این شهر از مراکز بزرگ صوفیان نیز بوده‌است.
از سال قرن ۴ و ۵ قمری که این شهر توسط شیخ ابواسحاق کازرونی مسلمان شد. زبان اکثریت مردم کازرون فارسی است. هنرهای رایج در کازرون دولچه دوزی، نمدمالی و... هستند.
پرونده شهر باستانی بیشاپور برای ثبت در میراث جهانی یونسکو ارسال شده‌است. این شهر دارای بناهای تاریخی و مذهبی بسیاری است که قابلیت گردشگری دارند. طبیعت کازرون نیز از مراکز گردشگری در فارس و ایران است. بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران، دریاچه پریشان کازرون است. کازرون از شهرها و پایتخت‌های قدیمی ایران است و اکنون از نگاه جمعیتی، دومین شهر پرجمعیت استان فارس، سومین شهرستان پرجمعیت فارس، پنجاه و سومین شهرستان پرجمعیت ایران است.
مسافت شهر کازرون با شیراز (نزدیکترین مرکز استان و شهرستان) ۱۲۰ کیلومتر و تا تهران ۱۰۶۰ کیلومتر است.
اقتصاد شهرستان کازرون برپایه کشاورزی، دام پروری و صنایع استوار است. مهم‌ترین فرآورده‌های آن گندم، مرکبات، پنبه، صیفی جات، میوه‌های گوناگون و فرآورده‌های دامی است. در شهرستان کازرون کشاورزی صنعتی و سنتی رایج است.


نقشه مکانی های دیدنی کازرون


جغرافیا

شهر کازرون در بخش غربی استان فارس و در ارتفاع ۸۶۰ متری از سطح دریا قرار گرفته‌است. نزدیکترین کوه‌ها به این شهر، کوه‌های کمارج و مست و انار هستند. مساحت شهر کازرون در حدود ۲۰۷۰ هکتار است. شهر کازرون هزار و پنجاه کیلومتر دور از تهران است. دو شاخه بازویش یکی به طول صد و شصت کیلومتر به طرف خلیج فارس و دیگری به طول صد و بیست کیلومتر از میان زیباترین و بزرگترین جنگل‌های بلوط در ایران(دشت برم) به طرف شیراز و شرق ایران دراز شده‌است. بین دو رشته کوه موازی از دامنه‌های فرعی زاگرس لم انداخته و چند روستا بر دایره‌ای به شعاع یک تا سه فرسخ دورش حلقه زده‌است. قلعه سید، بورنجان، کاسکان، دوان، عموئی، جام بزرگی، دریس، فتح آباد، بلیان، سیف آباد، پوسکان، ابوعلی، مهرنجان، ملااره، پل آبگینه، قلعه نارنجی، پریشان و چند ده کوچک و بزرگ دیگر در دور و نزدیک.

آب و هوا

آب هوای این شهر در فصل تابستان گرم و خشک و در زمستان خنک و معتدل است. مناطق خوش آب و هوای اطراف این شهر، مقصد کوچ نشینان استان‌های اطراف است.